Ecje ne Bjëshken e Kukajve

TënderuarMiq,

KlubiAlpin Prishtina Ju fton të merrni pjesë në ecjen bjeshkatare ne rajonin e Novoberdes – Artanes, me qëllim ngjitjen ne Malin e Madh (1260 m /lmd) si dhe viziten e Kalase dhe ecjen neper bjeshket e Kukajve ne Malsine e Gollakut. Kjo ngjitje do të zhvillohet ditën e Diel, me datën 02.04.2017.

Detajet e Organizimit:

Nisja e Saktë: e Diel, 02.04.2017 / ora 08:
Vendi i Nisjes: Para parkinguttë RTV 21
Lloji i Transportit: Autobus
Participimi për pjesëmarrje: 10 €
Afati i Funditpër Rezervim: E Shtunë ora 12:00,
Mënyra e Lajmërimit: Tel: +377 44 240 517 (SMS, Viber, WhatsApp); E-Mail: alpineclubprishtina@gmail.com

Ju Lutemi, bëjeni rezervimin me kohë !

Detajet e Shtegut (T1 dheT2):

Lartësia: 1260 m/lmd
Vendndodhja: Malësia e Gollakut
Tereni: T1 dhe T2. Shteg i dukshëm livadhor; ngjitje, renie graduale dhe natyrë tipike bjeshkatare
Kohëzgjatja e Ecjes: 5 orë
Gjatësia e Shtegut: Gjithsej 10 km

Vëmendje:

Ecja do tefilloje nga fshati Slivove, per te vazhduar neper Bjeshket e Kukajve te cilat gjenden ne afersi te Komunes se Novoberdes, pastaj do ta vizitojmë Kalanë e Renovuar/Resatuaruar të Novoberdes, monumentet tjera shume te rendesishme rreth kalasë, minierën e këtij qyteti te vjeter, sidhe do tebehet ngjitja ne Majen e Novoberdes tek Mali I Madh(1260 m /lmd).
Gjithashtu gjatë kesaj ecje do të keni mundësi të shihni, malet dhe nje pjese te madhe te Marevcit,nga largsia edhe vargmalet e Sharrit, Lybetenin etj.

Julutemi, lajmërohuni me kohë, që të organizohet më lehtë transporti.

Udhërrëfyes: Qëndrim Sopi
Ndihmës: Haki Hasanramajdhe Kristian Gashi

KAP-i Ju dëshiron vikend të këndshëm,