Majat

SHTUPEQ DHE MASIVIN E VOLLUJAKËS

Lartësia: 2014 m/lmd Amplituda: min730 m; max 2014 m (1294 m ↑↓) Vendndodhja: Bjeshkët e Nemuna, Komuna e Pejës Koordinatat gjeografike: 42° 41' 23'' V 20° 13' 33'' L Ecje e Planifikuar: 6-7 orë Karakteri i Shtegut: Rrugë Fshati; Shtigje bjeshke, Livadhe Alpine..Terren i hapur. Kërkesa: Veshmbathje të lehta; ushqim t...

 • Kohëzgjatja: 1 ditore
 • Tereni: T1 - T2
Lexo më shumë

 

MAJA E OLIMPIT – GREQI

Vendndodhja: Jug-Perëndim të Selanikut; Përfektura Pieria;Thesali Lartësia: 2917 m/lmd Prominenca Topografike: 2355 m Karakteri: Maje konike vegjetative, me karakter shkëmbor nga 1800 m. Vështirësia: (T2) Ecja është e karakterit bjeshkatar, pa rreziqe, përveç 150 metrat e fundit (janë të siguruara). Gjatësia e Shtegut: 9 Koha...

 • Kohëzgjatja: 3 ditore
 • Tereni: T2
Lexo më shumë

 

BJESHKATARE – MAJA E RUDOKËS, SHARR

Lartësia max: 2658 m/lmd Vendndodhja: Vargmali i Sharrit Tereni: T1 dhe T2, livadhor, panoramik dhe me ngjitje graduale Kohëzgjatja e Ecjes: 6-7 orë.

 • Kohëzgjatja: 1 ditore
 • Tereni: T1- T2
Lexo më shumë

 

LUGINA E VALBONËS, SI DHE PUSHTIMIN E MAJËS JEZERCE

Pozita Gjeografike: Alpet Dinarike-Lugina e Valbonës 42°26’30”V 19°48’45”L . Lartësia: 2694 lmd. Prominenca: 2036 m. Gjatësia Totale: 22 km. Karakteri i Shtegut: Strukturë shkëmbore, pjerrësira të theksuara dhe pjesë me borë..

 • Kohëzgjatja: 2 ditore
 • Tereni: T4 - T5
Lexo më shumë

 

MAJA E PIKËLLIMËS (KORITNIKU)

Lartësia: 2393 m/lmd Vendndodhja: Bjeshkët e Sharrit, pjesa jug-perëndimore Tereni: T2. Shteg i dukshëm, terren i hapur/livadhor Kohëzgjatja e Ecjes: 8 orë Gjatësia e Shtegut: Gjithsej 19 km (e përafërt).

 • Kohëzgjatja: 1 ditore
 • Tereni: T2
Lexo më shumë

 

THETH (Komuna Shalë, Rrethi Shkodër)

.

 • Kohëzgjatja: 3 ditore
 • Tereni:
Lexo më shumë

 

BJESHKËT E SHARRIT- LIQENI I GJOLIT

Lartësia Mbidetare e Liqenit: 2200 m/lmd Vendndodhja: Bjeshkët e Sharrit, Komuna e Shtërpces Relievi: Shtigje Bjeshke dhe Livadhe Alpine Kohëzgjatja e Ecjes: 6-7 orë Gjatësia e Shtegut: Gjithsej 14 km (e përafërt) Karakteri i Shtegut: I Mesëm (T2) Kërkesa: Përgatitje për ecje në bjeshkë, me ngjitje graduale; ushqim t...

 • Kohëzgjatja: 1 ditore
 • Tereni: T2
Lexo më shumë

 

MAJA E LUBOTENIT

Lartësia: 2498 m/lmd Vendndodhja: Bjeshkët e Sharrit Koordinatat gjeografike: 42°12' 24'' V 21°07' 10'' L Tereni: T4-T5. Kushte dimërore; pjerrësira të rrëshqitshme; temperatura të ulëta Kohëzgjatja e Ecjes: 10-11 orë Gjatësia e Shtegut: Gjithsej 20 km.

 • Kohëzgjatja: 1 ditore
 • Tereni: T4-T5
Lexo më shumë

 

MAJËN JEZERCE, SHQIPËRI E VERIUT

Karakteristikat e Majës Jezerce, T6-SAC dhe 6+ UIAA Pozita Gjeografike: Alpet Dinarike-Lugina e Valbonës 42°26’30”V 19°48’45”L . Lartësia: 2694 lmd. Prominenca: 2036 m. Gjatësia: 22 km. Karakteri i Shtegut: Kushte të plota dimërore..

 • Kohëzgjatja: 2 ditore
 • Tereni: T6-SAC dhe 6+ UIAA
Lexo më shumë

 

LIQENI I BADOVCIT-JANJEVË

Vendndodhja: Vargmali i Koznicës Tereni: T1, i lehtë, rekreativ dhe me karakter rural/malor Kohëzgjatja e Ecjes: 5-6 orë Gjatësia e Shtegut: Gjithsej 14 km (e përafërt).

 • Kohëzgjatja: 1 ditore
 • Tereni: T1
Lexo më shumë