MASIVI I GURIT TË KUQ (Bjeshkët e Perëndimore të Rugovës)

Lartësia: 2522 m/lmd

Amplituda: min1450 m; max 2522 m ( ↑1108 – ↓ 1113 m)

Vendndodhja: Bjeshkët e Nemuna, Komuna e Pejës

Koordinatat gjeografike: 42° 39′ 47” V 20° 08′ 03” L

Ecje e Planifikuar: 8 orë

Gjatësia e Shtegut: Gjithsej 19 km

Karakteri i Shtegut: Shtigje bjeshke, Terren i hapur me ngjitje të theksuar.

Kërkesa: Përgatitje për ecje standarde bjeshkatare; ushqim të zakonshëm dhe ujë.

E rëndësishme: veshje standarde dhe xhaketë, shami-kapelë dhe krem mbrojtës, çorapë dhe ndërresa rezervë, atlete ose sandale opsionale (për autobus)..