MAJA E RUSOLISË (Bjeshkët e Nemuna)

Lartësia: 2381 m/lmd

Amplituda: min1269 m; max 2381 m / 3122.55 m (↓1533 m ↑1589.55 m)

Vendndodhja: Bjeshkët e Nemuna, Komuna e Pejës

Koordinatat gjeografike: 42° 45′ 01” V 20° 14′ 42” L

Relievi: I butë, me livadhe dhe shtigje bjeshke

Kohëzgjatja e Ecjes: 7-8 orë

Gjatësia e Shtegut: Gjithsej 18 km

Karakteri i Shtegut: I Lehtë dhe i Mesëm (T2)

Kërkesa: Përgatitje për ecje të lehtë, me ngjitje graduale; ushqim të zakonshëm dhe ujë.

E rëndësishme: veshje standarde dhe xhaketë, shami-kapelë dhe krem mbrojtës, çorapë dhe ndërresa rezervë, atlete ose sandale opsionale (për autobus)..