MAJA E KONJUSHËS

Lartësia: 2571 m/lmd

Amplituda: min1500 m; max 2571 m

Vendndodhja: Bjeshkët e Sharrit, Komuna e Prizrenit

Koordinatat gjeografike: 42° 08′ 15” V 20° 56′ 34” L

Relievi: Terren Alpin, Lugina Ujëmbledhëse, Shtigje Bjeshke

Kohëzgjatja e Ecjes: 7-8 orë

Gjatësia e Shtegut: Gjithsej 14 km (në të dy drejtimet)

Karakteri i Shtegut: I Lehtë dhe i Mesëm (T2)

Kërkesa: Përgatitje për ecje të lehtë, por me ngjitje të theksuar; ushqim të zakonshëm dhe ujë.

E rëndësishme: veshje standarde dhe xhaketë për kohë të ftohtë, shami-kapelë dhe krem mbrojtës, çorapë dhe ndërresa rezervë, atlete ose sandale opsionale (për autobus)..