Majat

MAJA E LUBOTENIT 2498 m/lmd 10 €

Të Nderuar Miq, Klubi Alpin Prishtina Ju fton të merrni pjesë në ngjitjen e radhës, me qëllim, pushtimin e Majës së Lubotenit. Kjo ngjitje do të zhvillohet ditën e diel, me datën 09.08.2015, ndërsa pjesëmarrja është e hapur për gjithë të interesuarit. Detajet e Organizimit: Nisja e Saktë: e Diel, 09.08.2015 / ora 07:00 ...

 • Kohëzgjatja: 9 orë
 • Tereni: T1-T3
Lexo më shumë

 

MAJA E RUSOLISË (Bjeshkët e Nemuna)

Lartësia: 2381 m/lmd Amplituda: min1269 m; max 2381 m / 3122.55 m (↓1533 m ↑1589.55 m) Vendndodhja: Bjeshkët e Nemuna, Komuna e Pejës Koordinatat gjeografike: 42° 45' 01'' V 20° 14' 42'' L Relievi: I butë, me livadhe dhe shtigje bjeshke Kohëzgjatja e Ecjes: 7-8 orë Gjatësia e Shtegut: Gjithsej 18 km Karakteri i Sht...

 • Kohëzgjatja: 1 ditore
 • Tereni: T2
Lexo më shumë

 

MAJA E KONJUSHËS

Lartësia: 2571 m/lmd Amplituda: min1500 m; max 2571 m Vendndodhja: Bjeshkët e Sharrit, Komuna e Prizrenit Koordinatat gjeografike: 42° 08' 15'' V 20° 56' 34'' L Relievi: Terren Alpin, Lugina Ujëmbledhëse, Shtigje Bjeshke Kohëzgjatja e Ecjes: 7-8 orë Gjatësia e Shtegut: Gjithsej 14 km (në të dy drejtimet) Karakteri i ...

 • Kohëzgjatja: 1 ditore
 • Tereni: T2
Lexo më shumë

 

MASIVI I GURIT TË KUQ (Bjeshkët e Perëndimore të Rugovës)

Lartësia: 2522 m/lmd Amplituda: min1450 m; max 2522 m ( ↑1108 - ↓ 1113 m) Vendndodhja: Bjeshkët e Nemuna, Komuna e Pejës Koordinatat gjeografike: 42° 39' 47'' V 20° 08' 03'' L Ecje e Planifikuar: 8 orë Gjatësia e Shtegut: Gjithsej 19 km Karakteri i Shtegut: Shtigje bjeshke, Terren i hapur me ngjitje të theksuar. Kë...

 • Kohëzgjatja: 1 ditore
 • Tereni: T2
Lexo më shumë

 

MALI I GËRMISË

Kohëzgjatja e Ecjes: 6-7 orë Gjatësia e Shtegut: Reth 20 km Kërkesa: Përgatitje për ecje të lehtë, por mjaft të gjatë; ushqim të zakonshëm dhe ujë.

 • Kohëzgjatja: 1 ditore
 • Tereni: T1
Lexo më shumë

 

MAJA E BISTRES

Lartësia: 2651 m/lmd Vendndodhja: Bjeshkët e Sharrit Koordinatat gjeografike: 42°08' 27'' V 20°58' 34'' L Tereni: T3-T4. Kushte dimërore; pjerrësira me borë Kohëzgjatja e Ecjes: 7-8 orë Gjatësia e Shtegut: Gjithsej 13 km.

 • Kohëzgjatja: 1 ditore
 • Tereni: T3 - T4
Lexo më shumë

 

VARGMALI I KOZNICËS-MAJA E GURIT TË ZI

Lartësia max: 1049 m/lmd Vendndodhja: Vargmali i Koznicës Tereni: T1, i lehtë, rekreativ dhe me karakter rural/malor Kohëzgjatja e Ecjes: 5-6 orë Gjatësia e Shtegut: Gjithsej 17 km.

 • Kohëzgjatja: 1 ditore
 • Tereni: T1
Lexo më shumë

 

UJI I GROPOSUR-MAJA E ÇERENAKUT (Bjeshkët e Sharrit)

Lartësia: 2043 m/lmd Vendndodhja: Bjeshkët e Sharrit Tereni: T2. Shteg i dukshëm, por ka edhe segmente pa shteg të shënuar Kohëzgjatja e Ecjes: 8 orë Gjatësia e Shtegut: Gjithsej 18 km.

 • Kohëzgjatja: 1 ditore
 • Tereni: T2
Lexo më shumë

 

BJESHKËT E KAQANOLLIT DHE MAJA E BAJRAKUT

Lartësia Max: 1790 m/lmd Vendndodhja: Bjeshkët e Kaqanollit dhe Bajgorës (K.Podujevë dhe K.Mitrovicë) Tereni: T1-T2. Shteg i dukshëm-livadhor, me ngjitje dhe zbritje graduale Kohëzgjatja e Ecjes: 7-8 orë Gjatësia e Shtegut: Gjithsej 19 km.

 • Kohëzgjatja: 1 ditore
 • Tereni: T1 - T2
Lexo më shumë

 

BJESHKA E OSHLAKUT

Lartësia: 2226 m/lmd Vendndodhja: Bjeshkët e Sharrit Tereni: T1 dhe T2. Shteg i dukshëm livadhor; ngjitje graduale dhe natyrë tipike bjeshkatare Kohëzgjatja e Ecjes: 5 orë Gjatësia e Shtegut: Gjithsej 10 km.

 • Kohëzgjatja: 1 ditore
 • Tereni: T1 - T2
Lexo më shumë