Këshilla dhe informata

Kthimi nga Everesti në shtëpi

Ecën gjatë për të mbërritur majën më të lartë në botë, Mount Everest. Me një buxhet simbolik e pa luks dy alpinistët kosovarë, Nazmi Hasanramaj dhe Arineta Mula, më 22 maj, u ngjitën në 8848 metra lartësi mbidetare, në Ekspeditën që zgjati 66 ditë. Alpinistët që çuan Kosovën në kulmin e botës po kthehen në sht...

Lexo më shumë

Kthimi në Prishtinë i Ekspeditës së Kosovës në Everest

Miq te bjeshkatarisë, Pas përfundimit të suksesshëm të Ekspeditës së Kosovës në Everest, alpinistët e Klubit Alpin Prishtina, Nazmi Hasanramaj dhe Arineta Mula, do të kthehen në Kosovë. Ju ftojmë që t'i presim së bashku në Aeroportin e Prishtinës, të mërkurën, më 31 maj, në orën 19:45. Klubi Alpin Prishtina organizon tr...

Lexo më shumë

Alpinistët kosovarë ecën në këmbë deri në Lukla – dita 63

Pas pushtimit të Everestit, më 22 maj 2017, dhe kthimit në Kampin Bazë më 24 maj, alpinistët e Ekspeditës së Kosovës, Nazmi Hasanramaj dhe Arineta Mula, u nisën këmbë nga Kampi Bazë për në qytezën e Luklas, ku kanë mbërritur sot pas shtegtimit 65 kilometërsh. Pas qëndrimit dyditor në Kampin Bazë, ku janë këndellur n...

Lexo më shumë

Përfaqësim plot dinjitet e krenari i shtetit dhe kombit në Everest

Komunikata e KAP-it (25 maj 2017) Siç edhe jeni njoftuar nga KOHA (Sponsor medial i Ekspeditës) Ekspedita Zyrtare e Kosovës ne Everest 2017, e organizuar nga KAP-i, ka përfunduar me sukses. Pas shumë përpjekjesh, ëndrra jonë për përfaqësimin e denjë të Republikës së Kosovës në Everest u realizua; flamujt tanë shtetëro...

Lexo më shumë

Kosova në Everest – dita 59

Alpinistët e KAP-it, Nazmi Hasanramaj dhe Arineta Mula janë kthyer sot në Kampin Bazë. Janë të lodhur nga shtegtimi i rëndë, porse janë mirë me shëndet dhe të lumtur për arritjen e realizuar. Klubi Alpin Prishtina – është ekipi i parë kosovar i cili e mbërriti majën më të lartë në botë. Gjithçka ka shkuar sipas planit, ...

Lexo më shumë