Këshilla dhe informata

Ekspedita Everest 2017 – Dita 9

Pjesëtarët e Ekspeditës, Nazmi Hasanramaj dhe Arineta Mula, gjenden në Luginën Khumbu, dhe janë duke kaluar nëpër vendin e quajtur Sagarmatha. Të dielën i kanë kaluar vendbanimet e fundit nomade ndërmjet Nepalit dhe Tibetit. Pra sipas planit, vazhdon shtegtimi drejt Kampit Bazë, në 5380 metra lartësi mbidetare. Procesi i ...

Hapet Fondi për Përkrahjen Financiare të Ekspeditës Shqiptare në Everest 2017

Të Nderuar Miq, Është hapur dhe publikuar Fondi për përkrahjen e Ekspeditës së Everest 2017, me ç'gjë është bërë e mundur që, çdo njëri që ka vullnetin për to donuar për Ekspeditën, tani e ka mundësinë. Linku i mëposhtëm ju drejton në fondin në fjalë: https://www.gofundme.com/x3-kosovo-expedition-in-everest-2017 ...

kuvendi

Konfirmohet Përkrahja e Institucioneve Shtetërore për Ekspeditën e Everestit 2017

Në takimin e radhës me Kryetarin e Kuvendit të Kosovës, z.Kadri Veseli, u konfirmua gatishmëria dhe vendosmëria që Ekspedita e Everestit 2017, të përkrahet nga Institucionet e Kosovës, për ç'gjë i jemi mirënjohës Kryetarit të Kuvendit.    

Shtegtoni me ne

tara

Rafting në Kanjonin e Lumit Tara, Mali i Zi

Të Nderuar Miq, Klubi Alpin Prishtina organizon, dhe Ju fton të merrni pjesë në Turin Dy Dito...

  • Kohezgjatja: 2 ditore

Ftesë për ecje ne Bjeshkën e Dajtit – Rajon i Tiranës

  Të Nderuar Miq, Klubi Alpin Prishtina Ju fton të merrni pjesë në ecjen malore t...

  • Kohezgjatja: 1 ditore
  • Tereni: T2
badovcJanjeve

FTESË PËR ECJE REKREATIVE-LIQENI I BADOVCIT-JANJEVË

Të Nderuar Miq, Klubi Alpin Prishtina Ju fton të merrni pjesë në ecjen rekreative-rurale, në...


Natyre perrallore

Ekip guide profesionale

Shenjim i shtigjeve

Personel i pajisur me materialet e nevojshme

Majat e pushtuara

Vendi ynë

Veçoritë e përgjithshme gjeografike të Kosovës

Kosova ka pozitë qendrore gjeografike në Gadishullin Ballkanik që ka rol lidhës në mes të pjesëve veriore e jugore, perëndimore e lindore, por edhe të Evropës Qendrore. Kushtet natyrore të saj janë mjaft të volitshme. Ato e bëjnë Kosovën udhëkryq ndërmjet Adriatikut, Fushës së Panonisë dhe Detit Egje. Kosova shtrihet në mes të 41°50’58” dhe 43°51’42” të gjerësisë gjeografike veriore dhe 20°01’30” dhe 21°48’02” të gjatësisë gjegrafike lindore. Kosova edhe pse një vend...

Fakte interesante

Sponsorët dhe Bashkpunëtorët: